Hol tart az OnVe app?

Sziasztok!

Ez egy frissülő státuszbejegyzés arról, hogy hol tart jelenleg az Online Vendégkönyv app.

Az első és legfontosabb hír, hogy megkaptuk az NTAK engedélyt (lásd az NTAK oldalon). :tada:

Még végzünk egy utolsó zárt béta-tesztelést annak érdekében, hogy biztosan minden megfelelően működjön, mielőtt nyilvánossá tesszük.

Az eltelt időben folyamatosan fejlesztettünk a szoftveren, jelenleg ezeket a funkciókat tudja:

Alapfunkciók

 • Bármennyi szálláshelyet regisztrálhatsz a rendszerben.
 • Minden szálláshelynek lehet eltérő tulajdonosa (üzemeltetője, azaz akinek a nevén az engedély van).
 • Ebből következően minden szálláshelynek lehet eltérő NTAK regisztrációja.
 • Rögzítheted a foglalásokat “kézzel”, megadva a szükséges adatokat (érkezés és távozás dátuma, szállásdíj összege, stb).
 • A vendégnek elküldhetsz egy egyedi linket, ahol online be tud jelentkezni, megadva az összes érkező adatait. A foglalási és a vendégadatokat felhasználva az NTAK adatszolgáltatás automatikusan megtörténik.

Extra funkciók

 • A foglalásnál megadható jövőbeli érkezési és távozási időpont. Ebben az esetben a megadott időpontban a rendszer automatikusan érkezteti/utaztatja a vendégeket az NTAK-nál. :boom:
 • Összekötheted a szállást az airbnb-vel. Erre két út van:
  • Vagy megadod az airbnb :calendar: ical linket, ami a naptárat adatait tartalmazza. Ebben az esetben csak azt tudjuk letölteni az airbnb-től, hogy milyen napokon van foglalásod, a szállásdíj, takarítási díj és szolgáltatási díj mezőket neked kell megadnod “kézzel”, továbbá lemondás esetén neked kell a meglévő foglalást lemondott státuszúra állítanod.
  • vagy összekötöd a szálláshelyet az airbnb :man_curly_haired: accountoddal. Ekkor minden adathoz hozzáférünk, így a rendszer gyakorlatilag teljesen automatikussá válik, neked csak annyi dolgod marad, hogy az útikalauz linkjét (ahol a vendég meg tudja adni az adatait) elküld a vendégnek. Ha van rá igény, akkor akár a link elküldését is tudjuk automatizálni, de nem tudjuk, mi a jobb: ha minden esetben csak Te kommunikálsz a vendéggel, vagy ha a rendszer is képes automatikus üzenetküldésre. :point_right: Jelezd hozzászólásban, neked melyik szimpatikusabb!
 • Minden szálláshely összekapcsolható egy ingyenes szamlazz.hu accounttal. Ekkor a vendégszámlákat automatikusan létrehozzuk a távozás napján. A vendégek a számlákat a saját útikalauz oldalukon bármikor letölthetik. Ahhoz, hogy ez ingyenes szamlazz.hu fiókokkal is működjön, szükséges egy külön ún. megbízotti számlakibocsátási szerződés, de ezt elektronikusan is meg tudjuk kötni (részletek az appon belül).
  • A szamlazz.hu accountot szálláshelyenként adhatod meg, ami azt jelenti, hogyha 5 különböző tuldajdonos lakását kezeled, akkor lehetőség van 5 különböző tulaj nevében automatizálni a számlaadást egyetlen accounttal! :rocket:
 • Az útikalauz :open_book: kétnyelvű és teljesen testreszabható. Itt olyan információkat oszthatsz meg a vendéggel, mint például a kulcsszéf kódja, a szálláshely pontos címe, a közeli boltok/patikák listája vagy az általad ajánlott éttermek. Ezeket csak azután éri el, hogy megadta a szükséges vendégadatokat.

Nézzük meg, mit jelent ez a gyakorlatban, ha mindent beállítottál!

 1. A vendég foglal az airbnb-n.
 2. Az OnVe-airbnb összekötés letölti a foglalási adatokat.
 3. Az NTAK automatikus napi zárás felfüggesztésre kerül a foglalás napjaira. Azaz az se baj, ha te külföldön nyaralsz :surfing_man:, miközben bejön egy last-minute foglalás, mivel az OnVe letölti a foglalást és addig nem zárja le a napot, amíg a vendégadatok rendelkezésre nem állnak.
 4. A vendégnek elküldheted az útikalauz linket, ahol ő maga adja meg az adatait és elér minden hasznos információt.
 5. A távozás napján automatikusan elkészül a számla amit a vendég maga tölthet le.

Milyen egyéb funkciókat tervezünk?

 • Automatikus IFA és ÁFA bevallás elkészítés: mivel minden adatot ismerünk, így elméletileg nem probléma a havi IFA, sőt a havi ÁFA bevallás elkészítése. :tada:
 • Beépített üzenetküldés
 • Booking foglalások automatikus letöltése
 • Airbnb és Booking naptár szinkronizálása
 • Review-k automatikus megírása a távozás után 1 héttel

:point_right: Írd meg hozzászólásban, hogy Neked mi hiányzik, mi tetszik vagy mit csinálnál másként!

OnVe adatkezelési tájékoztató.

Szia! Nálunk megfelelő az Alapfunkció. Mivel csak nyári két hónapban jön néhány érdeklődő család, ezt kézzel tudom regisztrálni. Az IFA bevallás tervezett bevezetésének nagyon örülnék ez bemegy rögtön az önkormányzat nyilvántartásába és év végén egyben ki lehet fizetni. Ennek az az előnye, hogy nem kell a vendégkönyvet vezetni. Az más kérdés, hogy úgy érzem, hogy idén az a két hónap még nem lesz turisztikai szempontból működőképes.

Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e/lesz-e olyan funkció az app-on belül, hogy letölti az Airbnb számlákat?

Szia! Az IFA bevallást sajnos nem tudjuk helyetted beküldeni az önkormányzatba. Amit meg tudunk csinálni (a tervek szerint) az az, hogy összesítjük az adatokat és generálunk egy olyan XML file-t, amit az e-önkormányzati portálon azonnal fel tudsz tölteni és beküldeni. A folyamat tehát kb így nézne ki:

 • Az OnVe appból letöltöd az XML file-t
 • Belépsz az ügyfélkapuddal az e-önkormányzati portálra
 • Feltöltöd az XML file-t
 • Ez automatikusan kitölti a bevallásod, így csak rá kell nyomni a küldésre és kész.