OnVe gyorstalpaló

Ebben a cikkben az OnVe alapfunkcióit vesszük végig, amivel gyorsan beállíthatóak az adatok és megkezdhető az NTAK adatszolgáltatás. Az alábbi pontok részletes leírásáért és lépéseiért kattints az adott pontban lévő linkre.

Regisztráció lépései

 1. Az OnVe appra regisztrálni a https://app.vendegkonyv.online/register címen tudsz.

 2. Add meg a szálláshelye(i)det. Itt 3 olyan funkciót építettünk a programba, amik könnyíthetik a dolgodat:

 • Automata be- és kijelentkezés: Ha ezt a funkciót beállítod nem kell kézzel érkeztetned és utaztanod a vendégeidet, hanem ezt a program automatikusan elvégzi helyetted.
 • Automatikus számlázás a vendégnek: Ha ezt a funkciót beállítod, akkor a vendégeidnek automatikusan állítjuk ki a számlákat és nem kell kézzel számláznod.
 • Airbnb összekapcsolás: Ez a funkció azoknak a házigazdáknak jó, akik aktívan hirdetnek az airbnb. Beállításával az airbnb-s foglalásokat átvesszük az OnVe rendszerébe és nem kell őket kézzel felvinni (ez igaz a jövőbeni foglalásokra is).

Nagyon fontos ebben a pontban kell hogy megtedd az OnVe és az NTAK összekötését. Enélkül nem tudunk jelenteni az NTAK-ba és nem él velük az adatkapcsolat!

 1. Vedd fel a már meglévő foglalásaidat.
 2. Küldd ki a rögzített foglalásoknak az Útikalauz linket, hogy meg tudják adni a személyes adataikat.
 3. Töltsd ki a rád vonatkozó adatokat a saját cégem menüpontban (ha nem cég vagy, akkor is töltsd ki).

Ezzel kész a regisztráció, innentől kezdve három feladatod van a napi működés során.

Napi működés feladatai

 1. Ha új foglalás érkezik, akkor azt is vidd fel, ugyanúgy mint a már meglévő foglalásaiddal tetted. Majd küldd ki nekik az Útikalauz linket.
 2. Ha a már meglévő foglalásaidban történik módosítás a dátumban vagy szállásdíjban, akkor vidd fel a foglaláshoz a módosításokat.
 3. Ha a már meglévő foglalásaidban történik módosítás a vendégek számában, akkor kérd meg a vendégeket, hogy ennek megfelelően módosítsák az Útikalauz bejelentkezési oldalán az adataikat.

Ha a vendégek nem boldogulnak az Útikalauz linken az adataik megadásával segíts nekik, vagy végső esetben te magad is meg tudod adni a linken az adatokat.
Az adatokat legkésőbb a foglalás megkezdéséig kell megadni!

Ha beállítottad a regisztráció lépései rész 2. pontjában lévő automata be- és kijelentkezés, valamint automatikus számlázás opciókat, akkor innentől semmi dolgod!
Ha nem, akkor még ezekre kell odafigyelj:

 1. A vendég érkezésekor be kell hogy írd az érkezési időpontot, ezzel érkeztetjük a vendéget az NTAK rendszerébe. Kijelentkezéskor pedig be kell írnod a kijelentkezési időpontot.
 2. Ki kell hogy állits a vendégnek számlát (akár kézzel, akár elektronikusan)!

Az OnVe részletes leírásáért és funkcióinak ismertetéséért lásd az alábbi cikket: