Útikalauz kártyák az OnVe appban

Az OnVe appban az úgynevezett útikalauz kártyákon minden olyan információt meg tudsz adni a vendégek számára, amire a tartózkodésuk előtt/alatt szükségük lehet, például hogy hogyan jut el a szállásra, hogy használja a lakásban található gépket, milyen jó éttermek, kávézók vannak a közelben, stb. Ezeket a kártyákat a vendég a bejelentkezési folyamat után láthatja, azaz miután kitöltötte a vendégregisztrációs űrlapot.

Miért jó ez?

Azon kívül, hogy a vendégnek óriási segítség, a te életedet is megkönnyíti, hiszen rengeteg olyan infót tudsz így automatikusan minden vendéggel megosztani, amit egyébként egyesével kellene elküldened nekik, és sok kérdésnek is könnyen elejét veheted a használatukkal. A lakásban tartott nyomtatott tájékoztatókhoz képest pedig az a hatalmas előnye, hogy változás esetén csak átírod a kártyát (így a meglévő vendégek is rögtön a frissített változatot látják), nem kell újranyomtatni, kivinni a lakásba, a régit elhozni, stb.

Mit érdemes szerepeltetni a kártyákon?

Gyakorlatilag bármi olyan infót, amire a vendégeknek szüksége lehet a tartózkodás alatt, de lássunk néhány példát alább.

Hogyan talál a szállásra

Azon kívül, hogy megadod a pontos címet és hogy milyen közlekedési eszközzel jut el a lakásba, érdemes megadni a konkrét útvonalakat a reptérről és különböző vonat- és buszpályaudvarokról, a jegyvásárlási lehetőségeket, valamint a kocsival érkezőknek az autópálya használattal és a parkolással kapcsolatos információkat. Linkelhetsz Google mapsre, a BKK vonatkozó oldalaira, menetrendekre, parkolóházak oldalaira, stb.

Hogyan jut be a lakásba

Itt lépésről lépésre leírhatod, hogy tudja beengedni magát, ha nincs személyes vendégfogadás. Kódok, hogy találja meg a lakást, hol merre kell fordulni, mire figyeljen, mi mit nyit, merre kell forgatni a kulcsot… és érdemes kitérni olyan részletekre is, ami esetleg kulturális különbségekből adódóan félreérthető lehet, például az emeletek száma, hiszen sok helyen a földszint az első emelet, így ha nincs lift és a lépcsőházban egyértelmű emelet jelölés sem, akkor könnyen előfordulhat, hogy a vendég rossz emeleten próbálkozik.

Tudnivalók a lakásról

Kódok, kulcsok, használati utasítás az egyes gépekhez, bármi különleges tudnivaló, fontos figyelmeztetések - itt mindent szerepeltethetsz ahhoz, hogy elejét vedd a kérdéseknek és az esetleges problémáknak.

Javaslatok városnézéshez, turisztikai látványosságok

Hova érdemes menni, mit érdemes megnézni, személyes ajánlások, “titkos” helyek, buszos és/vagy hajós városnézés… A lehetőségek tárháza kimeríthetetnen.

Környékbeli fontos helyek

Minden, amire a tartózkodás alatt szüksége lehet: bolt, pékség, gyógyszertár, pénzváltó, bankautomata, nyomtatási lehetőség, csomagmegőrző, stb.

Gasztronómia

Milyen helyeket ajánlasz (vagy nem ajánlasz) a környéken: éttermek, kávézók, bárok, saját kedvenc helyek, vega, vegán, mentes helyek, hol lehet jó magyaros ételeket enni, ha erre vágynak… És természetesen érdemes olyan helyekről is írni, amik esetleg nem a közelben vannak, de megéri messzebbre menni értük.

Egyéb hasznos infók

Itt szerepelhet minden, ami a fenti kategóriákba nem feltétlenül illik bele, de fontos tudni. Néhány példa:

  • Pénz: elfogadott fizetőeszközök, készpénz- és kártyahasználat, pénzváltás, pénzfelvétel és költségei, euróval fizetés lehetősége (és hátránya)
  • Tömegközlekedés: milyen jegyek vannak, hol tudja megvenni őket, e-jegy, appok, aktuális infók felújításokról és forgalmi változásokról, stb.
  • Taxi: árak, megbízható kontaktok, kerülendő szituációk, stb., taxi alternatívák (pl. Bolt), és érdemes megemlíteni, hogy Magyarországon nincs Uber
  • Parkolás: hogy működik, mire figyeljenek, stb.
  • Figyelmeztetések: hogy kerülheti el a lehúzást és egyéb problémás szituációkat
  • Gyakori kérdések megválaszolása: hosszú távon nagyon sok időt spórolhatsz magadnak, ha a vendégek részéről rendszeresen felmerülő kérdéseket előre megválaszolod. Már a sokadik kérdést kapod arról, hogy iható-e a csapvíz? Kártyára vele!

A kártyák készítése arra is tökéletes lehetőség, hogy az arra megfelelő helyen ajánld a vendégnek azokat a szolgáltatásokat, amiket jutalékos rendszerben kínálsz nekik a partnereiden keresztül, mint például transzfer, reggeliztetés, stb. És biztosan van olyan is, amire nem gondoltunk, ha vannak további ötleteitek, osszátok meg velünk kommentben!

Hogy készítsd el a kártyákat?

Nézzük meg lépésről lépésre egy példán keresztül. Tegyük fel, hogy van egy lakásunk a Madách tér 1. szám alatt, ehhez akarjuk megírni, hogy hogyan lehet eljutni a reptérről a lakásba.

Az OnVe menüben válaszd ki a Kártyák menüpontot: itt a jobb alsó sarokban található + gombra kattintva tudsz új kártyát felvinni.

A felugró ablakban töltsd ki a megfelelő mezőket: add meg a kártya címét és alcímét.

Ha szeretnél, adj hozzá képet a könnyebb beazonosíthatóság miatt. Ehhez kattints a kártyakép módosítása gombra és válaszd ki a kívánt képet.

A legördülő menükben ki tudod választani, hogy mely szálláshelyeknél jelenjen meg az adott kártya, milyen sorrendben, és hogy magyar vagy angol nyelven készült-e.

Írd meg a kártya szövegét. Ezt szabadon formázhatod, illetve linket és képet is el lehet helyezni benne.

Linkeléshez jelöld ki az adott szövegrészt és kattints a link (jobbról a második) gombra a szerkesztő felületen.

Itt a felugró mezőben a kijelölt szöveget fogod látni.

Ennek a helyére másold be a kívánt linket, majd nyomj a save/mentés gombra.

Ezt követően élesedik a link a szövegben.

Ha mindennel megvagy, kattints a mentés gombra. Ezt követően megjelenik a kártya a menüpontban és a listában bejelölt lakásoknál láthatják a vendégek az adataik kitöltése után.

A kártyára kattintva bármikor tudod módosítani azt. A kép lecseréléséhez kattints a képnél a “Kártyakép módosítása” opcióra, és válassz ki a fájl listából egy másikat.

A szöveget is bővítheted, módosíthatod, ha szükséges. A példánál maradva: mivel jelenleg nem jár a 100E busz, erre felhívjuk a kártyán a vendég figyelmét, megadva a lehetséges alternatívákat. Teszünk fel egy képet is, hogy feltűnőbb legyen. Ehhez kattints a szerjesztő felületen a jobb szélső kép gombra és válaszd ki a fájljaid közül a megfelelőt. A képet tudod méretezni és jobbra, balra vagy középre igazítani.

Írd meg a szöveget, ha szükséges, linkelj, és mentsd el a változásokat.

Ha egy kártyára már nincs szükség, a törlés gombbal eltávolíthatod.

Ha pedig újat szeretnél készíteni, kattints a Kártyák menüpontban a jobb alsó + jelre, és járj el a fentiek szerint.