IFA elektronikus kijelentkezés

Alább egy részletes leírás az idegenforgalmi adó elektronikus kijelentkezéséhez:

 1. Ügyfélkapus azonosítás után, lépj be az e-önkormányzat oldalára: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap

 2. Ellenőrizd, hogy megfelelő település/kerület van- e kiválasztva (itt például a VII. kerület van kiválasztva). A kiválasztott település/kerület bármikor módosítható: kattints a szövegre, majd a megjelenő önkormányzat keresőben válaszd ki a kívánt települést/kerületet.

 3. Kattints az Ügyindítás gombra, majd válaszd ki a következőket:

 4. Az elektronikus nyomtatvány első oldala az előlap. Az előlapon automatikusan megjelennek a személyes adatok. Ha engedélyezve van az elektronikus kapcsolattartás, akkor a rendszer kérni fogja a a beküldő email címét vagy telefonszámát.

 5. A következő oldal a Főlap. A rendszer ezt is automatikusan feltölti a személyes adatokkal, viszont itt is van pár adat, amit a kitöltőnek kell megadni (az itt nem részletezett részekhez nem kell írnod semmit):

  • Bejelentés jellege: Adóköteles tevékenység megszűnése, megszüntetése/Idegenforgalmi adóbeszedési kötelezettség - ide tegyél pipát!

  • Adóalany – ezt a részt a rendszer automatikusan feltölti a személyes adatokkal, ami itt még kitöltendő: Központi ügyintézés helye (amennyiben nem a cég székhelyén van) – ide jön a szálláshely címe.

  • Adózó személyét, működését érintő adatok:
   a) Alakulás módja: új szervezet.
   b) Adóköteles tevékenység megszűnésének időpontja: amikor visszaadtad a szálláshely engedélyét.
   c) Adóköteles tevékenység megszűnésének jogcíme: Idegenforgalmi adó beszedési kötelezettség.


   d) A legalsó szekcióban a helység cellát kéri még kitölteni a rendszer

 6. Ezzel a nyomtatvány kitöltése kész. Kattints az ellenőrzések futtatása gombra. Ha bármi esetleg kimaradt volna, azt a rendszer jelezni fogja. Itt még van lehetőség korrigálni bármelyik adaton.

 7. Ha az ellenőrzés nem talált hiábat, akkor be lehet küldeni a nyomtatványt: további műveletek - űrlap beküldése