Építményadó fizetés

A VI. kerületben 2020-ban és 2021-ben a koronavírus miatt az első féléves részlet fizetésére adtak fél év haladékot, vagyis elég szeptember 15-ig fizetni a teljes összeget és nem kell az első részletet március 15-ig fizetni.

Az építményadót a bejelentkezés után fogják kivetni. Összegét ezen az oldalon tudod megnézni kerületenként, helységenként. Az adó kivetéséről és a fizetésről levélben küld tájékoztatást az önkormányzat.

A fizetést évi két egyenlő részletben kell megtenni, persze lehetséges egyösszegben is az első határidő letelte előtt. Az első részletet március 15-ig, a másodikat szeptember 15-ig kell befizetni. Fizetni postai csekken, átutalással, illetve pár helyen az önkormányzaton befizetve is lehet. Az átutalásnál a közleménybe be kell írni valamilyen egyedi azonosítót. Az egyedi azonosító legtöbbször az önkormányzat által generált azonosító szám melyet az ifa bejelentkezés során kapsz, de lehet ez az adószám, vagy az adóazonosító jel is (ezügyben érdeklődj az adott önkormányzat adócsoportjánál).

Amennyiben nem érkezett meg a tájékoztató levél az első fizetési határidő elött lépj kapcsolatba az önkormányzattal. Az építményadó összege évről-évre változhat így ha ugyanazt azt összeget utalod évről-évre nem biztos, hogy a megfelelő összeget fizeted.